Škoda – nejprodávanější vozidla v České republice

Feb 11, 2019

Blahopřejeme našemu VIP členovi ŠKODA, který obsadil prvních šest pozic v žebříčku nejpordávanějších vodizel za leden 2019.

Ve srovnání s lednem roku 2018, registrace nových vozidel v České republice klesla o 17%. Celkově bylo loni v lednu předáno 19 278 nových vozidel.

Z hlediska paliva letos v lednu dominovala benzínová vozidla, která činila 66,4% a poté diesel 31,7%. Dále se prodalo 54 elektrických vozidel, 25 PHEV (Plug-in hybrid), 487 hybridních vozidel, 48 vozidel pohaněných zemním plynem a 3 769 vozidel s náhonem na všechny čtyři kola.

Seznam TOP 50 modelů za leden 2019

Jak už to bývá mnoho let zvykem, Škoda je společnost, která v České republice prodává nejvíce vozidel, a může se pyšnit svou různorodostí prodaných modelů. Škoda Octavia a Škoda Fabia jsou nejpreferovanější modely, nicméně nový model Scala by pro ně mohl být opravdou konkurencí.

Mimo společnost Škoda a Volkswagen Group, je třeba zmínit také pozitivní cifry společnosti Hyundai (která produkuje vozidla na lokální úrovni) a společnosti Kia (která má své zázemí zejména na Slovensku). Naopak společnot Dacia těží ze svých cen, přizpůsobených pro kupce, kteří hledají maximální hodnotu pro svou investici.

Zdroj texto a fotografie